فروش بهترین فلزیاب و گنج یاب و طلایاب با قیمت مناسب

فروش بهترین فلزیاب و گنج یاب و طلایاب با قیمت مناسب

آثار باستانی ایران زمین

آثار باستانی ایران زمین

در ایران زمین آثار باستانی بسیاری وجود دارد. خوب است که هر ایرانی از آثار باستانی کشور خودش باخبر باشد و دسته کم اطلاعاتی را از آن کسب کند. ایران از مهم ترین تمدن های باستانی دنیا محسوب می شود و همین امر باعث شده است تا تعداد متعددی از آثار باستانی را در دل خود جای دهد. تعدادی از این آثار باستانی به ثبت جهانی یونسکو رسیده است و از ارزشمندترین آثار به شمار می روند. در ادامه این مطلب به شما تعدادی از آثار باستانی ایران زمین را معرفی خواهیم کرد.

چغازنبیل

چغازنبیل

چغازنبیل یکی از مهم ترین آثار باستانی ایران زمین است که در استان خوزستان واقع است. این اثر در سال 1358 به ثبت جهانی یونسکو رسیده است. این سازه باستانی در جنوب غرب ایران، استان خوزستان و شهرستان شوش واقع شده است. خاورشناسان اثر تاریخی چغازنبیل را به عنوان اولین ساختمان مذهبی ایران می دانند. این اثر ارزشمند حدود 1250 قبل از میلادی ساخته شده است و قدمت طولانی حدود 3000 سال دارد.

تخت جمشید

آثار باستانی ایران زمین

تخت جمشید که از معروف ترین سازه های باستانی ایران زمین می باشد در استان فارس، در 10 کیلومتری مرودشت و 57 کیلومتری شیراز می باشد. در سال 518 میلادی قبل از میلاد، تعداد متعددی از هنرمندان، معماران، مهندسان و … از تمام جهان جمع شدند تا به دستور داریوش اول، یکی از مهم ترین آثار جهانی ایران را به اسم تخت جمشید به ثبت جهانی یونسکو برسانند.

این اثر در دوره خشایارشا و اردشیر اول همچنان ادامه داشت. هخامنشیان در زمان خود آثار بسیاری از خود بجا گذاشت اعم از تخت جمشید، پرسه پلیس، چهل منار، هزار ستون، پارسه، پرسپولیس و … همه از اسامی پایتخت پادشاهی ایران در زمان هخامنشیان بوده است.

بیستون

بیستون

بزرگ ترین سنگ نوشته جهان، سنگ نوشته بیستون می باشد که نخستین متن شناخته شده ایرانی می باشد. این سنگ مربوط به دوره هخامنشیان می باشد. این اثر ارزشمند و تاریخی به ثبت جهانی رسیده است. متن نوشته شده روی این سنگ مربوط به پیروزی داریوش بزرگ گوماته مغ و بند کشیدن یاغیان می شود. اثر بیستون به عنوان هشتمین اثر در سال 1385 می باشد که به ثبت جهانی یونسکو رسیده است. بیستون در غرب کشور و استان کرمانشاه در 30 کیلومتری شهر کرمانشاه واقع شده است. در دامنه کوه بیستون راز های بسیاری پنهان مانده است از مجسمه هرکول گرفته تا فرهاد تراش و کتیبه گودرز.

میدان نقش جهان

میدان نقش جهان

میدان نقش جهان یا همان میدان امام که در شهر زیبای اصفهان واقع شده است. میدان نقش جهان تا قبل از انقلاب اسلامی میدان شاه نام داشت. این میدان به شکل مستطیل شکل می باشد و دور تا دور آن از بنای تاریخی برخوردار است و حجره های زیادی را در خود جای داده است.

میدان نقش جهان در دوره تیموریان ساخته شد، ولی در زمان شاه عباس اول گسترش پیدا کرد و به شکل کنونی رسید. این اثر به قدری زیبا می باشد که هر ساله گردشگران متعددی از کشور های مختلف وارد اصفهان می شوند و از این اثر تاریخی دیدن می کنند. میدان نقش جهان در سال 1313 وارد لیست آثار ملی ایران شد و در سال 1358 همزمان با دیگر سازه های تاریخی و ارزشمند مانند چغازنبیل و تخت جمشید به ثبت جهانی یونسکو رسید.

پاسارگاد

پاسارگاد

پاسارگاد که پنجمین اثر ثبت شده در فهرست آثار جهانی ایران زمین است در سال 1383 در کشور چین به دلیل داشتن شاخص های فراوان با آرای اکثریت به ثبت جهانی رسید. این اثر ارزشمند و تاریخی مربوط به دوره هخامنشیان می باشد. پاسارگاد آرامگاه کوروش کبیر بوده است و از بزرگان و پادشاهان محبوب ایرانی می باشد.

جالب است که این سازه دارای ساختمان های متعددی از جمله مسجد پاسارگاد، آرامگاه، کاخ دروازه، آرامگاه کمبوجیه، باغ پادشاهی و … می باشد. پاسارگاد در استان فارس واقع در 130 کیلومتری شهر شیراز می باشد.

کاخ گلستان

کاخ گلستان

کاخ ارزشمند گلستان که قدمت آن به 440 سال پیش بر می گردد در قلب تهران واقع شده است. این اثر زیبا و دیدنی مربوط به دوره صفویه می باشد و طی سال ها با گردش پادشاهان توسط هر کدام از پادشاهان تغییر کرده است. این کاخ به علت قدمت بالای آن نشان می دهد که سال ها پادشاهان متعددی در آن حکمرانی کرده اند. در سال 1392 این اثر تاریخی به ثبت جهانی یونسکو رسید.

ارگ بم

ارگ بم

این سازه به عنوان ارزشمند ترین و بزرگترین سازه خشتی محسوب می شود و در سازمان جهانی یونسکو ثبت شده است. ارگ بم در استان کرمان و شهر بم واقع شده است و قدمت آن به 2500 سال بر می گردد.

تکوک طلایی بز کوهی هگمتانه

تکوک طلایی بز کوهی هگمتانه

یکی از آثار باستانی دوره هخامنشی، تکوک طلایی بز کوهی هگمتانه می باشد که در هگمتانه کشف شده است. این اثر همانطور که از نامش پیدا است به شکل سر یک بز کوهی می باشد. این اثر تاریخی در موزه ایران باستان نگهداری می شود.

نقاب های غار کلماکره

نقاب های غار کلماکره

نقاب های غار کلماکره که یکی از آثار باستانی شهر لرستان می باشد در غار کلماکره کشف شده است. این اثر به نیمه نخست هزاره نخست پیش از میلاد مربوط می شود. این نقاب اکنون در موزه ایران باستان نگهداری می شود.

جام طلای حسنلو

جام طلای حسنلو

اثر جام طلای حسنلو یکی دیگر از آثار باستانی ایران زمین است. این اثر به علت کاوش هایی که توسط رابرت دایسون اتفاق افتاد در تپه حسنلو نقده یا همان سولدوز در سال ۱۳۳۶ کشف شد.

این اثر از حمله اثر هایی می باشد که دارای قدمت طولانی ۳۲۰۰ ساله است. قدمت بالای این اثر باعث شده است تا این اثر نقش بسزایی در شکل گیری هنر در دوره مادها داشته است. روی این جام نقش خدایان سه گانه حک شده است که همان خدای زمین، خدای آب و خدای خورشید می باشد. وزن اثر جام طلای حسنلو بر پایه ۹۵۰ گرم، بلندی آن ۲۱ سانتی متر و ۲۵ سانتی متر قطر دارد.

نقش های موجود روی این جام نشان از نقش پهلوانی می باشد که با هیولا در حال جنگ هستند. و آن الهه ای که روی دو قوچ ایستاده است، نقش بدن انسان بر پشت پرنده ای را دارد.

در صورت علاقه میتوانید مقاله کشف بزرگ ترین امپراطوری تاریخ را بخوانید و همچنین کانال تلگرام ما را دنبال کنید

مطالب مشابه...

جاساز

جاساز جاساز… خیلی از دوستان میپرسند جاساز کجا میاد ودرکل جاساز چیست،،، دوستان جاساز به…

تک درخت

تک درخت.دوستان تک درختانی که دارا ی محیط باستانی ودر ارتفاع قرار دارند بسیار مهم…

فَروَهر

️ فَروَهر “فروهر” یا “نماد فرکیانی” و یا نام اصلی آن “فره وهر” (Farahvahar) در اصل…

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.